3D- tulostuskoululle Tampereen kaupungin kehittäjäpalkinto 2016!

Pohjois- Hervannan koulun yhteisölliselle 3D- tulostuskoululle on pormestari Anna- Kaisa Ikonen myöntänyt Tampereen kaupungin kehittäjäpalkinnon. Palkintoja myönnettiin kaupungin eri toimialueiden kehityshankkeille yhteensä 16 kpl.

Pohjois- Hervannan koululla aloitti uudentyyppinen yhteisöllinen toimintamuoto joka tukee vuoden 2016 opetussuunnitelman käyttöönottoa.

Perusopetuslain mukaan opetuksessa tulee olla yhteistyössä kotien kanssa. Yhteistyöllä tuetaan kasvatuksen ja opetuksen järjestämistä siten, että jokainen oppilas saa oman kehitystasonsa ja tarpeidensa mukaista opetusta, ohjausta ja tukea. Yhteistyö edistää oppilaiden tervettä kasvua ja kehitystä. Huoltajien osallisuus sekä mahdollisuus olla mukana koulutyössä ja sen kehittämisessä on keskeinen osa koulun toimintakulttuuria.
Kodin ja koulun kasvatusyhteistyö lisää oppilaan,luokan ja koko kouluyhteisön hyvinvointia ja turvallisuutta. OPS2016

Kutsuimme oppilas- huoltaja työpareja mukaan yhteisölliseen 3D- tulostuskouluun. Mukaan ilmoittautui 11paria luokka- asteilta 2-7. Hienoa, että tällaiseen uudentyyppiseen yhdessä tekemiseen oli kiinnostusta!
Tulostuskoulussa oppilas- huoltaja parit saavat valmiudet 3D- mallinnukseen ja 3D- tulostukseen.
Mallinnukset tehdään kotona parityönä ja tulostukset koululla. Toimintaan liittyy myös tiedon ja kokemusten jakaminen sopivassa sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on saada huoltajia mukaan koulun toimintaan yhä aktiivisemmin mukavan ja mielenkiintoisen yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta.
Yhteisöllinen 3D- tulostuskoulu aloitti yhteisellä koulutuksella, jossa oppilaat ja huoltajat saivat koulutusta 3D- mallinnukseen sekä 3D- tulostimen käyttöön. Kouluttajiksi saapuvat Riku Rusanen (Prenta Oy) ja Sammeli Majava (3DCrushcafe).
Koulutuksen päätteeksi perustimme yhteisen Facebook ryhmän tiedonjakoa ja yhteisöllisyyden tiivistämistä varten.

Yhteisöllinen 3D- tulostuskoulu on jatkanut toimintaansa ja olemme kokoontuneet lisäkoulutuksiin sekä oppilaat ovat tulostaneet suunnittelemiaan tuotteita koulun 3D- tulostimella. Toimintaa jatketaan taas ensi syksynä hakemalla uusia innostuneita mukaan 3D- tulostuskouluun. Toiveena on, että nykyiset tulostuskoulun jäsenet ja muut huoltajista löytyvät osaajat voisivat jo ensi syksynä jakaa osaamistaan uusille 3D- tulostuskoulun jäsenille.

Myös paikallislehti Hervannan Sanomat kiinnostui hankkeesta ja julkaisi artikkelin hankkeesta.
Artikkeli luettavissa: http://poheteknologia.blogit.tampere.fi/

2 thoughts on “3D- tulostuskoululle Tampereen kaupungin kehittäjäpalkinto 2016!

  1. Tämä on hienoa! Viimeinkin meillä yritetään päästä kiinni maailmalla jo vuosia kiihtyvään tahtiin kehittyvään teknologiaan. Itse olen jo kolmatta vuotta harrastanut 3D-tulostamista ja seuraan alan kehitystä intensiivisesti.
    Meidän pitää vain kiirehtia alan koulutuksessa ja tiedon levittämisestä asiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *