Alueellinen Innokas- robotiikka tapahtuma Tampereen yliopistolla

yliopisto2017

Alueellinen robotiikka- tapahtuma järjetettiin nyt jo toisen kerran Tampereen yliopistolla. Tänä vuonna yleisöä oli todella runsaasti paikalla. Arviolta n. 300 oppilasta tutustui ohjelmointiin ja robotiikkaan. Robocup- kilpailulajeina oli R1- formula sekä Sumo- robotti sarja. R1- formulassa kilpailtiin viivaseuraaja roboteilla radalla, joka tuli suorittaa mahdollisimman nopeasti. Tässä lajissa voitto tuli Pohjois- Hervannnan koulun joukkueelle. Sumo robotti- sarjassa voiton otti Pyynikin koulun joukkue.

Tahtuman avasi kasvatustieteiden tiedekunnan professori Eero Ropo ja avjaisten jälkeen alkoi tutustuminen tapahtumaan. Toiminnallisia pisteitä oli Tampereen Ops- agenttien järjestämät robottiohjelmointi työpajat. Näissä pajoissa oppilaat pääsivät kokeilemaan robottien ohjelmointia Ipadeillä. Alkeisrobotiikkaan keskittyvässä pajassa pisteinä oli Beebot- hockey ja Beebot ohjelmointia. Lisäksi mukana oli Robbo- robotti, Vex- robotti ja Edison- robotit.

Uutena yhteistyökumppanina tapahtumassa oli Tampereen teknillinen yliopisto. Sieltä tapahtumaan saapui UR-5 yhteistyörobotti, joka kokosi legoja yhteistyössä oppilaiden kanssa. https://www.universal-robots.com/ 

Lisäksi mukana oli Prenta Oy:n 3D- tulostimen ja Tevella Oy:n tuote- esittelyä.

Pohjois- Hervannan koulusta mukana olivat kaikki Robocup- kerhojen oppilaat. Oppilaat kilpailivat sekä toimivat tutor- oppilaina neuvoen ja opastaen robottien ohjelmoinnissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *