Innokas- verkosto

video

Innostu ja innovoi!

Innokas-verkosto ohjaa ja innostaa oppilaita, opettajia, koulun toimijoita ja yhteistyökumppaneita luovuuteen ja innovatiivisuuteen teknologiaa monipuolisesti hyödyntäen. Rohkaisemme lapsia ja aikuisia luomaan uusia yhdessä ideoituja tapoja hyödyntää teknologiaa koulun arjessa.

Voitko sinäkin siis olla keksijä? Voisiko Robotti Ruttunen tulla myös teidän kouluun? Osallistumalla Innokkaan tapahtumiin ja koulutuksiin pääset itse tutkimalla ja tekemällä tutustumaan mahdollisuuksiin hyödyntää luovuutta, innovatiivisuutta ja teknologiaa koulun arjessa.

Innovatiivinen koulu

Lähtökohtana Innokas-verkoston toiminnassa on Innovatiivisen koulun malli ja siihen liittyvä teknologiaa monipuolisesti hyödyntävä koulun toiminnan kehittäminen. Koulua ja koulun ympäristöä tarkastellaan kokonaisuutena, oppimisympäristöjen verkostona. Innovatiivisen koulun toimintaa kehitetään yhteistyössä Innokas-verkoston toimijoiden kanssa.

Kehittämistyön keskiössä on 2000-luvun oppija, joka omaksuu työelämässä ja vapaa-aikana tarvittavan osaamisen (21st Century Skills). Olennaista on oppilaiden osallisuus koulun toiminnan suunnittelussa ja toiminnan toteuttamisessa.Tärkeänä osana kehittämistyöhön liittyvät opettajuuden tukeminen, johtajuuden jakaminen ja yhteistyöverkostojen rakentaminen.

Toiminta

Innokas-verkosto järjestää eri puolilla Suomea koulutuksia, konsultaatioita ja tapahtumia ja kehittää ja tutkii Innovatiivisen koulun toimintaa. Innokas-verkoston toimintaa koordinoivat Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos ja Espoon kaupunki yhteistyössä alueellisten koordinaattoreiden kanssa. Alueellisia koordinaattoreita toimii Espoossa, Tampereella, Jyväskylässä, Kontiolahdella, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa ja Rovaniemellä. Lue lisää Innokas-verkoston käytännön toiminnasta Innokas blogista.

Verkoston toiminta on avointa kaikille. Innokas-verkostoon voi ilmoittautua mukaan täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *